Τώρα πια τα ξέρουμε σαν αυτά τα ζαχαρωτά, μαλακά, μαξιλαράκια που γεμίζει το στόμα σου γλυκύτητα, όταν τα δαγκώνεις.Τα αγαπούν τα παιδιά και οι μεγάλοι. Σας δίνω μια εύκολη εκδοχή τους.
Ας δούμε πόσο εύκολα γίνονται.
Υλικά
400 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
4 φύλλα ζελατίνας (20 γρ.)
άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη
400 γρ. νερό
4 φύλλα ζελατίνας (20 γρ.)
άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
- Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό
- Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνες
- Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει
- Το ρίχνουμε μέσα στο μίξερ και το χτυπάμε έως ότου ασπρίσει και σφίξει όπως η μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα.
- Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε άχνη ζάχαρη και από πάνω το μείγμα σε πάχος 1-2 εκ.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη,
- Αφήνουμε για αρκετές ώρες εκτός ψυγείου, να σταθεροποιηθεί (προτιμότερο μία νύχτα)
- Κόβουμε σε κομμάτια με μαχαίρι ή κουπ πατ σε διάφορα σχέδια και τα πασπαλίζουμε γύρο-γύρο με άχνη ζάχαρη.
*Προαιρετικά, καθώς χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ, μπορούμε να το χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου