Ορισμένα φυτικά συμπληρώματα μπορούν να μετριάσουν τα συμπεριφορικά συμπτώματα του αυτισμού.
Τα παιδιά που έχουν αυτισμό ή άλλους τύπους διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών (ΔΑΔ) συχνά έχουν προβλήματα συμπεριφοράς, όπως ευερεθιστότητα, ξεσπάσματα και επιθετικότητα. Τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης από την Ιαπωνία δείχνουν ότι ένα φυτικό φάρμακο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων σε παιδιά και εφήβους.
Τι περιέχει αυτό το φυτικό φάρμακο;
Το φυτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται στη μελέτη, ονομάζεται yokukansan, και είναι ένας συνδυασμός από επτά διαφορετικά παραδοσιακά ιαπωνικά βότανα.
Με αρκετά από τα βότανα αυτά είναι εξοικειωμένοι και οι δυτικοί πληθυσμοί.
Atractylodes lancea, μια ρίζα που έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τις γαστρεντερικές διαταραχές.
Poria sclerotium, ένα κινεζικό μανιτάρι που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία της απώλειας μνήμης, το άγχος, την ένταση, τη νευρικότητα, τη ζάλη και την αϋπνία.
Cnidium rhizome, μια ρίζα που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τα εξανθήματα και την αύξηση της λίμπιντο.
Ουνκάρια ή νύχι της γάτας (Uncaria tomentosa), που χρησιμοποιείται από την ιατρική για την καταπολέμηση των φλεγμονών και του άγχους.
Ρίζα αγγελικής, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της καούρας, της νευρικότητας, της αϋπνίας και της απώλεια της όρεξης.
Ρίζα μπούμπλερουμ, ένα βότανο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία των αναπνευστικών διαταραχών, της αϋπνίας, των πεπτικών διαταραχών και της κατάθλιψης.
Glycyrrhiza, επίσης γνωστό ως γλυκόριζα, χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία διαταραχών της πέψης και μαζί με τη ρίζα μπούμπλερουμ (Bupleurum root) για τα προβλήματα στα επινεφρίδια.
Η μελέτη περιελάμβανε τη χορήγηση yokukansan (2.5 - 7.5 γραμμάρια ημερησίως) σε 20 νέους ηλικίας 6 έως 17 ετών που είχαν διαγνωστεί με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή. Αυτό το φυτικό φάρμακο ενδείκνυται και για τη θεραπεία των συμπεριφορικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων των ατόμων με άνοια, αλλά σε αυτή τη μελέτη οι ερευνητές διερευνούν τα οφέλη της για τους νέους με ΔΑΔ κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 12 εβδομάδων.